статтi
Благодійна Україна 2017
У жовтні 2017 року Асоціація благодійників України оголосила 11-й  Національний конкурс «Благодійна Україна–2017». Метою конкурсу є відзначення кращих українських благодійників і найбільш ефективних доброчинних ініціатив.  Конкурс «Благодійна Україна» засновано у 2007 році. У форматі «Благодійна Україна» він проводиться від 2012 року Асоціацією благодійників України.
Гасло Конкурсу: «Подякуй своєму благодійнику!».

Мета конкурсу: розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Завдання Конкурсу:
1) популяризація благодійництва, меценатства та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик;
2) відзначення кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року;
3) інформування суспільства про кращі практики благодійної діяльності;
4) популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності.

Національний конкурс "Благодійна Україна"- це єдиний діючий загальнонаціональний проект з відзначення благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільстві. За підсумками конкурсу кращих благодійників, волонтерів та меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою "Ангелом добра".  За  роки проведення Конкурс став знаковою подією у суспільному житті нашої країни.

У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2017 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.
Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

Церемонія нагородження переможців відбудеться 22 березня 2018 року у Києві. Нагорода конкурсу «Благодійна Україна» – благодійний «Оскар», унікальна бурштинова статуетка «Ангел добра», що стала уже синонімом благодійності в Україні. В 10-ти областях України цього року пройдуть регіональні етапи Конкурсу. У 2018 році переможців визначатимуть в чотирнадцятьох основних, трьох індивідуальних та трьох спеціальних номінаціях.

Основні колективні номінації конкурсу у 2017 році:
1. Благодійність великого бізнесу.
2. Благодійність середнього бізнесу.
3. Благодійність малого бізнесу.
4. Корпоративна благодійність.
5. Колективне волонтерство.
6. Всеукраїнська благодійність.
7. Регіональна благодійність.
8. Благодійність в охороні здоров’я.
9. Благодійність в освіті та науці.
10. Благодійність в культурі та  мистецтві.
11. Благодійність в соціальній сфері.
12. Благодійність в захисті України.
13. Благодійність неурядового сектору.
14. Молодіжна та дитяча благодійність.
15. Благодійна акція.
Індивідуальні номінації:
1. Громадянська благодійність.
2. Волонтер року
3. Меценат року
Спеціальні номінації:
1. Народний благодійник.
2. Благодійність у медіа.
3. Допомога з-за кордону.

Кінцевий термін подачі заявок – 15 лютого 2018 року. Заявку можна завантажити за лінком: http://blagoukraine.org/ukr/about.html
Заповнену заявку та додаткові матеріали до заявки надсилайте на електронну адресу: konkurs.blago@gmail.com
На сайті конкурсу: blagoukraine.org можна знайти всю необхідну інформацію та слідкувати за перебігом конкурсу.
Детальніша інформація за телефоном Оргкомітету Конкурсу: 067-16-404-11.

Положення про Національний конкурс "Благодійна Україна".
Критерії та порядок оцінювання.