статтi
Благодійна Україна 2017
Навколо нас є багато людей, які роблять добрі справи, допомагають ближнім. Вони робять це від чистого серця і часто не отримують взаєм навіть простого «Дякую».

Конкурс «Благодійна Україна» – прекрасний шанс вшанувати благодійників.
Ви робите добрі справи або знаєте людей, групи, організації, які займаються благодійністю?
Подайте заявку на Національний конкурс «Благодійна Україна»!

Мета конкурсу: розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Завдання Конкурсу:
• популяризація благодійництва, меценатства та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик;
• відзначення кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року;
• інформування суспільства про кращі практики благодійної діяльності;
• популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності.

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми. Форму заявки можна скачати за посиланням. До заявки доцільно додати заскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи) і надіслати її за адресою: konkurs.blago@gmail.com
ЗБІР КОНКУРСНИХ ЗАЯВОК ТРИВАЄ ДО 15 ЛЮТОГО 2018 РОКУ!

Автори конкурсних заявок несуть відповідальність за достовірність наданої ними інформації.
Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

Переможців на загальнодержавному рівні визначатимуть в п’ятнадцятьох  основних, трьох індивідуальних та чотирьох спеціальних номінаціях:
Основні колективні номінації:
  1. Благодійність великого бізнесу.
  2. Благодійність середнього бізнесу.
  3. Благодійність малого бізнесу.
  4. Корпоративна благодійність.
  5. Колективне волонтерство.
  6. Всеукраїнська благодійність.
  7. Регіональна благодійність.
  8. Благодійність в охороні здоров’я.
  9. Благодійність в освіті та науці.
  10. Благодійність в культурі та мистецтві.
  11. Благодійність в соціальній сфері.
  12. Благодійність в захисті України.
  13. Благодійність неурядового сектору.
  14. Молодіжна та дитяча благодійність.
  15. Благодійна акція.
Індивідуальні номінації:
  1. Громадянська благодійність.
  2. Меценат року.
  3. Волонтер року.
Спецільні номінації:
  1. Народний благодійник.
  2. Благодійність у медіа.
  3. Допомога з-за кордону.
Відзнакою  переможця в окремій номінації конкурсу є «Ангел добра» – унікальна керамічна  статуетка ангела, декорована багатим національним орнаментом і оздоблена бурштином. Авторський бурштиновий «Ангел добра» – спільна розробка Асоціації «Український бурштиновий світ» та українських майстрів.

Оголошення результатів Національного конкурсу «Благодійна Україна» відбувається на підсумковій прес-конференції, а оголошення переможців  - під час урочистої церемонії, яка щорічно відбувається в Києві навесні наступного року за звітним. Переможці нагороджуються спеціальними відзнаками «Ангел добра», дипломами та призами, встановленими Оргкомітетом  і партнерами конкурсу.

Положення про Національний конкурс "Благодійна Україна".
Критерії та порядок оцінювання.