статтi
Історія успіху Ганни:«Отримав допомогу – допоможи іншому»
Родина Ганни жила на Сході України в достатку у власній квартирі. Діти ходили до школи, а Ганна з чоловіком працювали. Стрімке наростання конфлікту вимусило сім’ю залишити власну оселю. Спочатку, вони орендували житло в Одесі, але через брак коштів згодом переїхали до місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні Ганна працює в мережі хімчисток міста Одеси, а чоловік будівельником – промисловий альпінізм.
Ганна ще в юності мріяла шити та відкрити власне ательє. Але ж у життя свої плани на нас. Закінчивши навчання, Ганна вийшла заміж, народила дітей, влаштувалась на стабільну роботу. Так мрія стала хобі. «Тепер, коли життя потрібно починати заново, від рушників, ложок та виделок, складно заощадити кошти на професійну швейну машину. Ми придбали тут стареньку, з однією функцією, інше я робила руками. Як же добре, що я дізналась про ваш проект!».

Про проект Ганна дізналась на сторінці Фейсбук, та знайома підтримала: «Аню, це твоє! Ти зможеш». Пройшовши навчання, Ганна захистила бізнес-план, продемонструвала приклади своїх робіт та отримала підтримку у вигляді обладнання.

«Ви уявляєте, - каже Ганна, - якщо до грантової програми я могла заробити 700-800 грн, то з новим обладнанням за останній місяць я заробила 4000 грн!» - посміхається.

До першого вересня Ганна пошила декілька шкільних форм, суконь, а для домівок своїх клієнтів – чудові штори та багато іншого.
-Ганно, про що Ви мрієте тепер?
-Я мрію про соціальне підприємство. Вважаю: отримав допомогу – допоможи іншому. І впевнено йду до цього.
А ми в свою чергу пишаємося Ганною та бажаємо здійснення мрій.

Ганна отримала допомогу у вигляді обладнання в рамках проекта «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» Міжнародної організації з міграції (МОМ), що реалізується в Одеському регіоні Благодійним фондом «Карітас Одеса УГКЦ» за фінансування Уряду Німеччини через німецький Банк Розвитку KfW.