статтi
Історія успіху Сусанни "Крокуючи до сімейної мрії»
До 2014 року родина Сусанни проживала в місті Харцизську, Донецької області. Разом з чоловіком вони виховували трьох діток. Сім’я жила в достатку, в великому будинку, чоловік кожного дня їхав на роботу на власному авто, а Сусанна займалась домашніми справами та дітьми. На жаль, усе різко змінилось, та сім’я була вимушена переїхати до іншого міста.

В Одесі чоловік Сусанни намагався розпочати свою власну справу, та хвороба виявилася сильнішою, аніж бажання. Уже 2 роки, як Сусанна одна виховує дітей, та намагається забезпечити їх усім необхідним. Удень і вночі Сусанна не покладала рук та намагалась заробити гроші тим, що вміє дуже добре – випічка пиріжків, чебуреків, біляшів. З трьома дітьми, сама у чужому місті - це значно ускладнювало роботу на власника пекарні чи торгівельної точки. Діти хворіють, а залишити їх нема з ким: «Ви навіть не уявляєте, як я мріяла про власну справу, щоб бути сама собі керівником! - каже Сусанна, – але ж тільки комунальні послуги за кімнату виходять близько 800 грн, як заощадити на обладнання?». Сусанна знімає одну кімнату в комунальній квартирі, де разом з дітьми вони живуть дружньою родиною.

Про проект їй розповіла знайома та підтримала її, адже Сусанна хвилювалась та не знала, чи зможе дійти до кінця. Сьогодні, з новим обладнанням Сусанна втілила мрію про власну справу та поступово йде від точки беззбитковості до прибутку : «Як і вчили на тренінгу»,- посміхається Сусанна. Тісторозкаточна електрична машина значно прискорює роботу та знижує затрати сил, а фритюрниця – незмінна помічниця в приготуванні смачних пиріжків та біляшів, у чому кожен може пересвідчитись на одному з найбільших ринків Одеси.

«Чоловік не встиг реалізувати свою справу, я продовжу його мрію. Я на все здатна заради дітей. Дякую вам за підтримку» - каже Сусанна.
До речі, діти дуже пишаються мамою та тим, що вона змогла отримати грант на власну справу.

Сусанна отримала допомогу у вигляді обладнання в рамках проекта «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» Міжнародної організації з міграції (МОМ), що реалізується в Одеському регіоні Благодійним фондом «Карітас Одеса УГКЦ» за фінансування Уряду Німеччини через німецький Банк Розвитку KfW.