статтi
Історія успіху Тетяни Макарової - учасниці проекту ТЕПМ
Макарова Тетяна, учасниця проекту "ТЕПМ", одеситка, створила компанію «Вероніка Глютен Фрі 100%» і Громадську організацію «Безглютенове життя».

«Я єдина в Україні хто випускає безглютенову продукцію за авторськими рецептами. Весь асортимент придуманий і створений мною особисто для мого сина і всіх дітей України. Відповідно до наших традицій та національних смаків. З дотриманням всіх норм безпеки, для людей з особливими дієтичними потребами» - говорить Тетяна Макарова про себе.

Мій син є моїм головним безглютеновим натхненником.
У мене двоє дітей, молодшому синові було 3 роки, коли ми зіткнулися з проблемою здоров'я. Обійшли всі діагностичні та лікувальні центри в місті, але лікарі не могли нам допомогти. Тільки через 13 років пошуків і обстежень, синові поставили діагноз «целіакія» - генетична непереносимість білка пшениці. Відразу ж була призначена сувора безглютеновая дієта. Ми зіткнулися з проблемою: безглютенові продукти закордонних виробників не відповідають смаковим звичкам українців. І я, як «одеська мама» вирішила, що тільки сама можу приготувати смачну, безпечну і корисну безглютенову їжу. Спочатку я готувала виключно для свого сина, а згодом почала пригощати лікарів, до яких ходили на регулярні консультації. Після лікарі почали дзвонити мені з проханням приготувати «вкусняшки» для інших дітей. І так я стала займатися приготуванням безглютенової випічки для людей з особливими дієтичними
 потребами.

Наша Громадська Організація розміщує стенди в поліклініках з інформацією про те, що таке целіакія, які симптоми у цього захворювання, в яких продуктах може міститись глютен, чим небезпечне недотримання дієти. Ця інформація може допомогти багатьом батькам не проходити той шлях, який довелося пройти мені і моєму синові!

Нами створена перша в Україні гаряча лінія «Безглютенове життя», на яку дзвонять люди, зіткнувшись з проблемою «Глютен».

Ми плануємо відкрити для дітей та батьків онлайн курси, відкрити школу безглютенового життя для дорослих і дітей. Ми будемо допомагати і вчити як жити на дієті, інформувати про симптоми і наслідки недотримання безглютенової дієти. У яких продуктах міститься відкритий і прихований глютен і ще багато необхідної і життєво важливої інформації. І найголовніше, надавати психологічну допомогу і підтримку дітям і батькам. Безглютенова дієта - це довічна дієта. Ми допомогаємо навчитися жити на дієті і отримувати від цього задоволення!

Секрет - це любов.
Я люблю людей, люблю всіх дітей, які до нас приходять. Я знаю на пам'ять дієту кожної дитини. Придумуючи рецепти я знаю кому з наших діток він потрібен. Ми проводимо в соціальних мережах опитування, дізнаємося про обмеження по дієті і побажаннях. На підставі цих опитувань я створюю нові рецепти!

Любіть свою справу і робіть все з відкритою душею - і у вас все вийде! :)

Мені 50 років і я готова вчитися, ділитися досвідом, працювати, бути активним членом цього товариства. У будь-якому віці можна робити хороші речі і вчитися новому.

Дуже рада, що взяла участь в навчальній програмі акселерації проекту «Тривалий економічний підйом для миру» ( «ТЕПМ»). Я іншими очима побачила свій бізнес. Зрозуміла, що необхідно моїм клієнтам. Як правильно розподіляти навантаження в становленні і розвитку своєї справи.

Наша компанія, не тільки виготовляє безпечну, смачну беглютенову випічку, а й допомагає дорослим і дітям отримувати задоволення від дієти. Ми створюємо цінності рівних прав і можливостей для людей, які з різних причин дотримуються безглютенової дієти.