статтi
Можливості для саморозвитку. Календар заходів на жовтень
Ми склали список можливостей для саморозвитку, а саме календар майстер-класів з психології. Це підбірка заходів, які допоможуть вам пізнавати, відчувати, досліджувати і змінювати себе та своє сприйняття навколишнього середовища.

Перелік, що нижче, – не повний. Ми публікуватимемо більше інформації про цікаві заходи на нашій сторінці в фейсбуці.

Для кого: дорослі (від 18 років)
Коли: щопонеділка з 18:00 до 21:00
Де: Лермонтовський провулок, 13, Карітас Одеса УГКЦ
Ціна: безкоштовно, за попередньою реєстрацією

Тренер: Марина Равчеєва - дипломований психолог-консультант, сертифікований психотерапевт (2 ступінь) і сертифікований супервізор (3 ступінь) в гештальт підході.
Організатор: проект "Зміцнення соціальної згуртованості" Благодійного фонду "Карітас Одеса УГКЦ".

Календар майстер-класів на вересень:

7 жовтня
Майстер-клас "Підлітковий вік"
Реєстрація: https://forms.gle/YL1rR1A6qHBKBD5a7

"Відчепіться від мене всі," - каже підліток і закриває за собою двері. В дитинство двері закриті, в доросле життя - ще не відкриті. З тілом відбуваються незрозумілі зміни, гормони зашкалюють. Багато змішаних почуттів, які самому неможливо диференціювати, багато агресії і заперечення чужого досвіду і порад. Все це проживає підліток. Інша назва цього віку - "важкий" - початок емоційного відділення від батьків.
Як витримувати все це, залишаючись старшим другом і авторитетом для підлітка в цей важливий період життя, аби не заблокувати його невгамовну життєву енергію?

14 жовтня
Майстер-клас "У пошуку своїх бажань"
Реєстрація: https://forms.gle/SQX8Vq5sHJCC9nFn8

Кожен з нас чогось хоче, іноді бажає усіма фібрами своєї душі. З дитинства ми чуємо казки, в яких персонажі загадують свої бажання різним чарівним тваринам, істотам і предметам. Так що ж це таке наші бажання? І чому іноді отримавши щось, до чого ми прагнули, ми не відчуваємо радість?
Про це та інше будемо говорити на майстер-класі "У пошуку своїх бажань" і разом з учасниками зробимо хай не велику, але переоцінку цінностей, виявимо те, на що витрачається життєва енергія, та те, як направити її в ті місця або до тих людей, які в даний період життя приносили б більше задоволення і користі.

21 жовтня
Майстер-клас "Булінг і як його уникнути"
Реєстрація: https://forms.gle/CDEZS1YQKMfsgiLc9

Ваш чоловік не в захваті від ваших страв і говорить образливі слова?
Ваша дитина приходить додому засмучена, бо в школі з неї знущаються, а ви не знаєте, як їй допомогти?
На роботі колеги не розмовляють з новачком і ви не знаєте, як допомогти і не нашкодити своїй репутації?
У нас є дві новини:
  • це все булінг - і це погано!
  • його можна подолати і ми розкажемо як!
Булінг в перекладі означає "цькування". Найчастіше це явище поширене серед школярів і студентів, але також існує у дорослих колективах. Булінг - це агресивне переслідування одного з членів колективу іншим (іноді групою з лідером). Цькування може проявлятися у фізичній і психологічній формах.
Поняття булінг дуже об’ємне і має коріння з дитинства, коли відбувається інтенсивне становлення психіки. Тоді у дитини не було можливості навчитися орієнтуватися в своїх відчуттях. Тобто, батьки не називали їй те, що з нею відбувалося "тут і зараз". Наприклад, не говорили: "Тобі зараз сумно ...», «Тобі зараз боляче ...», «Ти зараз поранений ...» і т.д.
Як навчитися орієнтуватися, бути чутливим до своїх відчуттів, розпізнавати і запобігати насильству у свій бік, а також не проявляти насильство до іншої людини?

28 жовтня
Майстер-клас "Розвиток особистості (8 стадій по Е.Еріксону)"
Реєстрація: https://forms.gle/ShzRDQvRPuVo1Ggp9

Не можете «знайти себе»?
Маєте багато друзів, але почуваєтесь самотнім?
Не отримуєте задоволення від роботи, проте досі не знаєте ким хотіли б працювати?
Ми розповімо як усвідомити себе і своє місце в світі. На майстер-класі Ви дізнаєтеся:
як ідентифікувати себе як особистість
на якому етапі розвитку особистості за Е. Еріксоном знаходитеся саме Ви.
Вчений вважав, що особистість розвивається протягом всього життя і має 8 етапів. Про це детально поговоримо на майстер-класі.

Західи організовано в рамках проекту "Зміцнення соціальної згуртованості" Благодійного фонду "Картас Одеса УГКЦ".

До зустрічі :)