статтi
Правила успішних людей або «під лежачий камінь вода не тече»
Багато людей бояться щось міняти в своєму житті. І в роботі в тому числі. Людину можуть не влаштовувати оклад, умови роботи, відсутність можливостей для зростання. Але невідомість лякає ще більше. Адже на старій роботі людина знаходиться в так званій «зоні комфорту». До речі, незважаючи на таке визначення, в ній не завжди добре і затишно, швидше просто звично. А що буде, якщо перейти на нову роботу або зайнятися своєю справою, не знає ніхто. Ще важче, якщо з незалежних від нас причин, ми залишаємося без роботи взагалі.

Страх починань притаманний кожній людині. Але, хтось справляється з ним швидко і впевнено приступає до нових справ, а комусь він заважає взагалі зробити будь-які дії. У цій статті зібрані поради людей, для яких слово «успіх» не порожній звук. Сподіваюся, вам вони теж допоможуть змінити своє життя на краще.

Отже, правила, що ведуть до успіху:
1. Жодна ідея, навіть сама грандіозна, не принесе вам бажаного, якщо ви не почнете робити кроки до її втілення.
2. Якщо ви вирішили щось змінити, не відкладайте це в довгий ящик. Хоча б одну дію на шляху до своєї мети зробіть прямо зараз.
3. Не чекайте ідеального дня для того, щоб зробити своє життя кращим. Він ніколи не настане. Користуйтеся сьогоднішнім днем, і, коли-небудь в ваших спогадах він стане ідеальним.
4. Не бійтеся змін. Якими б вони були несподіваними і недоречними, зміни можуть стати тим поштовхом, який направить вас по шляху успіху.
5. Важкі часи не триватимуть вічно, але, якщо самому все ускладнювати, вони ніколи не закінчяться. Шукайте вихід. Іноді він може виявитися в зовсім несподіваному для вас місці.
6. Складіть план дій, визначте чого ви хочете досягти. Пам'ятайте, жоден вітер не буде для вас попутним, якщо ви не знаєте куди пливете.
7. Зайві знання і вміння ще нікому не зашкодили. Запишіться на курси іноземної мови, дизайну та моделювання одягу, перукарського мистецтва. Згадайте, ким ви хотіли бути в дитинстві, адже дуже часто ми йдемо в будь-якої ВНЗ, не тому що дуже хочемо там вчитися, а тому що це модно, престижно, подобається нашим батькам ...
8. Спробуйте влаштуватися на роботу не за освітою і фахом. Маючи хорошу базу в будь-якій області, ви як удома в суміжній з нею галузі. Так філолог може вдало спробувати себе в журналістиці, а бухгалтер - стати успішним адміністратором кафе чи магазину.
9. І останнє: не живіть минулим. Просто використовуйте придбаний в ньому досвід для побудови свого успішного майбутнього.

Проект «Тривалий економічний підйом для миру» реалізується Благодійнім фондом «Карітас Одеса УГКЦ» за підтримки Австрійського агентства розвитку. Партнери проекту Caritas Ukraine та Caritas Österreich.