статтi
Як шукати роботу в соціальних мережах?
Практично у кожної сучасної людини є профіль в будь-якої соцмережі. А найчастіше в декількох. На своїй сторінці ми розміщуємо фотографії, інформацію про свої захоплення, улюблену музику і, навіть домашніх тварин. У соцмережах ми спілкуємося, ділимося новинами, порадами, бажаннями і мріями. І фраза «я шукаю клієнтів в інтернеті» вже давно нікого не дивує. «Світова павутина» в цілому і соцмережі зокрема - відмінна аудиторія для пропозиції свого товару або послуги.

Чому не скористатися цим ресурсом і для пошуку роботи? Адже ваші знання і вміння - це теж товар. І на сьогоднішній день соцмережі - чудовий майданчик для його реалізації. Можливо, це вас здивує, але багато рекрутери вже активно використовують можливості віртуальних майданчиків для спілкування при пошуку персоналу.

Тому, якщо ви зіткнулися з проблемою пошуку роботи, спробуйте в дії наступну схему пошуку вакансій в соціальних мережах:
1. Пошукайте групи, в яких розміщують оголошення про пошук співробітників. Вони зазвичай носять прості невигадливі назви по типу «робота «місто» або «шукаю працівника в «місті» і легко знаходяться пошуковими системами будь соцмережі. У таких спільнотах оголошення про наявність вакансій зазвичай виставляють різні місцеві компанії і ФОП.
2. Підпишіться на групи і сторінки, в назвах яких є слова «робота», «вакансії» або абревіатура HR. Це віртуальні платформи для спілкування роботодавців та шукачів по Україні і навіть у всьому світі. Тут ви можете ознайомитися з актуальними вакансіями в великих компаніях, а також розмістити своє резюме або посилання на нього, підкріплену інформацією про те, яка робота вас цікавить.
3. Подумайте, в який з відомих компаній вам би хотілося працювати, і знайдіть її сторінки в соцмережах. Фахівці з підбору персоналу великих компаній активно використовують такі сторінки для розміщення вакансій.
4. Підпишіться на суспільства за інтересами, які перегукуються з вашою професійною діяльністю. Беріть участь в обговореннях цікавих вам тим, активно висловлюйте свою думку. Так ви зможете налагодити професійні контакти і заручитися підтримкою більш досвідчених колег.

Навіть якщо ви не знайшли жодної відповідної вакансії, не впадайте у відчай. Переходьте в тактику наступу. Складіть якісне резюме і розішліть його HR-ам вподобаних компаній. Таким чином ви заявите про себе і вже будете одним з перших претендентів в разі відкриття відповідної вакансії в вашому місті.

У наступній статті ми розповімо про те, як правильно оформити свою сторінку в соцмережі, якщо ви перебуваєте в пошуку роботи.