статтi
Як жінці досягти успіху в бізнесі і при цьому залишитися жінкою!
Часто поняття успіху асоціюється саме з чоловіками. Але історія наводить нам чимало прикладів успішних жінок, які всупереч існуючим стереотипам показали всю міць і силу свого характеру, і не зважаючи на перешкоди, змогли досягти великих цілей

Дивіться ТОП-100 успішних жінок України.

Сучасний образ успішної жінки кардинально відрізняється від того, який представлений нам в історичних джерелах. Сьогодення пред'являє високі вимоги до жінки, яка вирішила досягти успіху в бізнесі. Високі, але не позамежні. Думка про те, що бізнес – доля небагатьох обраних, дуже стереотипне, як і те, що для успіху в бізнесі треба дуже сильно змінюватися.
Так, зміни з боку особистих і професійних якостей неминучі, вони пов'язані, в першу чергу, з отриманням нових знань, нового досвіду в процесі побудови власної справи. При правильному психологічному настрої ці зміни пройдуть максимально легко і природно.

Успішний бізнес – це не лише оригінальна ідея і початкові активи, це ще й правильна мотивація. Хороше джерело такої мотивації – біографії успішних жінок. В них можна почерпнути не лише енергію для здійснення власних задумів, але і правильне ставлення до невдач, перемог, шляхи виходу зі складних ситуацій. Головна цінність таких біографій в тому, що на реальних прикладах вони дають нам зрозуміти найважливіше: все можливо, треба тільки ризикнути і повірити в себе.

Досягти успіху в бізнесі можна незалежно від рівня освіти або наявності талантів. Про це свідчать історії великих жінок з усього світу, кожна з яких унікальна. Але є те, що об'єднує усіх успішних представниць прекрасної статі - це схожі особисті якості:

Сім’я – це натхнення!
Однією з найбільших проблем для жінки, яка вирішила створити кар'єру в бізнесі, стає необхідність правильно розподіляти час між роботою і сім'єю. Краще заздалегідь визначити, яким буде ваш робочий день, і намагатися не порушувати розкладу. Крім іншого, це дасть вам можливість оцінити свій потенціал. І не варто думати, що сім'я і діти – перешкода для успіху в бізнесі, зовсім навпаки, ваші близькі – ваша опора, підтримка і натхнення.

«Не пливи за течією»!
Жінки «стартують» в бізнесі по-різному. Хтось — у компанії з іншими, а деякі — тільки самі. І кожній з них доводиться доводити своє право на думку, на позицію і дії, які їй відповідають.
Ми від початку знаємо, що для нас правильно, а що — ні.
Інша справа, що багато хто дозволяє собі «плисти за течією» чи займатися тим, до чого душа не лежить. Хочеться згадати приклад Індри Нуйі — індійської жінки, яка сьогодні очолює компанію PepsiCo. Колись вона була звичайною індійською дівчинкою, яка всього лише вирішила будь-що здобути економічну освіту.
З її приходом у Pepsi доходи збільшилися на 20%, що при наявному стані ринку здавалося майже неможливим. Вона працювала в компанії з 1994 по 2002-й рік, щоб домогтися нинішнього становища. Всього вісім років наполегливої праці — і результат вражає не тільки саму жінку — президента компанії Пепсі, але і багатьох інших. А скільки часу ви витратили на негідні місця роботи?
Точно так само надихають історії успіху бізнесу жінок — тих, хто працював на себе. Заклики припинити працювати «на дядю» такі часті, що ми не помічаємо справжніх рішень. Кожне здається не так вже й підходящим саме нам. А багато хто вже осмілився — і досяг успіху!

Не втрачай віру в себе!
І навіть у ті моменти, коли все оточення сумнівається в них, сильні жінки переповнені вірою в себе, в свою мрію і успіх! Віра - рушійна сила, яка вивільняє енергію, притягує можливості й наближає реалізацію мети. Складно досягти чогось без віри в те, що все вийде. Такі випадковості бувають вкрай рідко, і є скоріше винятком, ніж правилом. Тому успішні жінки не дозволяють нікому загасити вогнище віри в їх серці, і самі щодня підтримують його, навіть коли все здається дуже складним. Вони знаходять в собі сили на те, щоб прогнати тугу, і побачивши нові перспективи на горизонті, продовжувати рух до них.

Не залеж від думки інших людей!
Коли ви впевнені в собі, удача супроводжує вас, а світ ніби розсовує туманну завісу, щоб виднішим був шлях. Але варто послухати, що каже ваша мама, чоловік, який звик бачити в законній дружині домогосподарку, або діти-максималісти, — можете починати ховати мрію.
На першому етапі, коли ви створюєте власний шлях, свою історію успіху, доведеться самій вірити в себе і «за тата», і «за маму», і за всіх інших. Саме так пишуться історії великих жінок, які зуміли зробити щось суттєве для цього світу. А за право долучитися до того, що ви вмієте робити і зробили краще за всіх, захочуть платити багато. Це — повноцінний, справжній жіночий успіх.
Сильні жінки ніколи не стануть підлаштовуватися під натовп, відповідати моді, догоджати. Вони самі створюють свою моду, мають свою особисту думку.

Не зупиняйся - це головне!
Ніщо не здатне зупинити сильну жінку, і саме це дає їй можливість називатися успішною! У кожної є потенціал, який можна реалізувати, всупереч складнощам і перешкодам. І сильні жінки це розуміють - вони не зупиняються ні перед чим, щоб отримати те, до чого прагнуть!
Те, що для чоловіка — бізнес, для жінки найчастіше — справа всього її життя.
Принаймні, на той час, поки їй ця справа цікава. Звичайний, «рутинний» бізнес «купи-продай» жінкам цікавий меншою мірою. Жіночий успіх у бізнесі — це найчастіше саме успіх місії. Дати світу книгу, яку будуть читати і діти, і їхні батьки. Або змусити всіх обговорювати важливі проблеми в домашньому колі, подивившись ток-шоу.
А коли ви відчуєте в собі бажання зробити світ кращим своїми руками, то і успіх прийде немов сам собою.

Прочитай п’ять книг для блискучої кар’єри, написаних жінками.