отримати допомогу

Національна мережа Центрів для дітей та сімей з метою надання комплексної допомоги дітям у складних життєвих обставинах та їх сім’ям).

Проект входить в Національну мережу Центрів для дітей та сімей (НМЦДС)) Карітасу України та діє на території України у 10 містах: Київ, Одеса, Кам’янське, Івано-Франківськ, Коломия, Нововолинськ, Дрогобич, Борислав, Броди, Стрий,

Мета проекту: зробити внесок в захист та розширення прав і можливостей дітей з вразливих категорій населення та їх сімей шляхом надання повного спектру соціальних послуг в Національній мережі Центрів для дітей та сім’ї.

Період проекту : 01.01.2017 – 31.12.2018

Цільова група проекту:

•         Діти та підлітки (віком від 3 до 16 років) у складних життєвих та психологічних обставинах: ростуть без належного догляду, страждають від знущання, жорстокого поводження та насильства в сім'ї або в молодіжному середовищі, мають труднощі з адаптацією в новому середовищі, не встигають в школі через складну навчальну програму, не отримують належної уваги і підтримки з боку батьків та вчителів, а також соціальних навичок, необхідних для майбутнього життя через бідність та соціальну ізоляцію;
  •       Сім'ї у складних життєвих обставинах, сім’ї зі слабкими функціями, соціально дезорієнтовані, сім’ї в кризовій ситуації (вимушене переселення із зони конфлікту, хвороби, травми, крайнє зубожіння, відсутність житла, відсутність роботи і регулярного доходу, насильство і жорстоке поводження в сім'ї і т.д.)
  •      Багатодітні сім’ї,
  •      Сім’ї учасників АТО.

Рішення про включення дітей в проект ухвалюється на підставі первинної оцінки потреб і критеріїв уразливості, розроблених з урахуванням наступного:

• Економічний стан сім'ї (безробіття або відсутність постійного доходу)

• Психологічний стан і відносини (травматичний досвід, насильство, заперечення, складні відносини, відсутність одного з батьків, конфлікти, девіантна поведінка)

• Освіта і процес соціалізації (труднощі в школі, проблеми з адаптацією в новому соціальному середовищі, слабкі сімейні навички і знання, відсутність соціальних компетенцій для самостійного життя в суспільстві)

Основні напрямки діяльності проекту: діти, сім'я, місцева громада та організаційний розвиток.

Телефони співробітників проекту: 050-337-00-74, 095-320-77-64, 093-997-34-79

напрямки дії проекту