отримати допомогу

Національна мережа Центрів для дітей та сімей з метою надання комплексної допомоги дітям у складних життєвих обставинах та їх сім’ям).

Проект входить в Національну мережу Центрів для дітей та сімей (НМЦДС)) Карітасу України та діє на території України у 10 містах: Київ, Одеса, Кам’янське, Івано-Франківськ, Коломия, Нововолинськ, Дрогобич, Борислав, Броди, Стрий,

Мета проекту: зробити внесок в захист та розширення прав і можливостей дітей з вразливих категорій населення та їх сімей шляхом надання повного спектру соціальних послуг в Національній мережі Центрів для дітей та сім’ї.

Період проекту : 01.01.2017 – 31.12.2018

Цільова група проекту:

•         Діти та підлітки (віком від 3 до 16 років) у складних життєвих та психологічних обставинах: ростуть без належного догляду, страждають від знущання, жорстокого поводження та насильства в сім'ї або в молодіжному середовищі, мають труднощі з адаптацією в новому середовищі, не встигають в школі через складну навчальну програму, не отримують належної уваги і підтримки з боку батьків та вчителів, а також соціальних навичок, необхідних для майбутнього життя через бідність та соціальну ізоляцію;
  •       Сім'ї у складних життєвих обставинах, сім’ї зі слабкими функціями, соціально дезорієнтовані, сім’ї в кризовій ситуації (вимушене переселення із зони конфлікту, хвороби, травми, крайнє зубожіння, відсутність житла, відсутність роботи і регулярного доходу, насильство і жорстоке поводження в сім'ї і т.д.)
  •      Багатодітні сім’ї,
  •      Сім’ї учасників АТО.

Рішення про включення дітей в проект ухвалюється на підставі первинної оцінки потреб і критеріїв уразливості, розроблених з урахуванням наступного:

• Економічний стан сім'ї (безробіття або відсутність постійного доходу)

• Психологічний стан і відносини (травматичний досвід, насильство, заперечення, складні відносини, відсутність одного з батьків, конфлікти, девіантна поведінка)

• Освіта і процес соціалізації (труднощі в школі, проблеми з адаптацією в новому соціальному середовищі, слабкі сімейні навички і знання, відсутність соціальних компетенцій для самостійного життя в суспільстві)

Основні напрямки діяльності проекту: діти, сім'я, місцева громада та організаційний розвиток.

Телефони співробітників проекту: 050-337-00-74, 095-320-77-64, 093-997-34-79

напрямки дії проекту
Червень 2018
ПнВтСрЧтПтСбНд
події ×
23 Червня
У цей день немає подій
всi новини
команда
вiдгуки

партнери

МБФ “Карітас Австрія” є партнером “Карітасу Одеса” протягом багатьох років та фінансує значну частину наших програм. На початку ХХ століття Карітас Австрія розпочав свою місію, щоб допомогти тим, хто найбільше потребує допомоги. Ініціативи включають допомогу у ліквідації наслідків стихійних лих, кампанії з інформування про ВІЛ і СНІД, будинки для людей з обмеженими можливостями, притулки для бездомних та одиноких матерів, центри консультування та підтримки для людей, які борються з наркоманією, та професійні проекти для безробітних.