отримати допомогу

Фонд надає допомогу та поліпшує умови і якість життя людей похилого віку та людей, які страждають на ВІЛ/СНІД. Полегшує тяжкості фізичного стану та поліпшує стан здоров'я своїх підопічних, шляхом надання комплексу медико-соціальних і психологічних послуг на дому, доступу до послуг, які забезпечують своєчасну діагностику і лікування, сприяючи зменшенню рівня смертності і профілактиці розповсюдження ВІЛ/СНІДу в Україні.

Загальною метою проекту є покращення якості життя соціально незахищених груп населення шляхом полегшення доступу до професійних послуг домашньої опіки, задоволення потреб одержувачів медичної допомоги та полегшення фінансової незалежності і стійкості надання послуг.

Цільова група проекту:

• одинокі люди похилого віку;
  • ВІЛ-позитивні особи з обмеженим функціональним статусом, які тимчасово або постійно нездатні до самостійного пересування та/або самообслуговування;
  • ВІЛ-позитивні особи після хірургічних операцій, травм чи інсультів;
  • ВІЛ-позитивні клієнти похилого віку, які потребують догляду та допомоги в побуті.

Період дії проекту: 01.01.2017р.-31.12.2019р.

Проект входить у Національну мережу центрів «Домашньої опіки» Карітасу України та діє на території України у 14 містах: Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро, Тернопіль, Ужгород, Івано-Франківськ, Старобільськ, Дрогобич, Борислав, Коломия, Чортків, Краматорськ.

Послуги в проекті надаються згідно Державного Стандарту «Догляд вдома» Наказ Міністерства соціальної політики України Наказ №760 від 13.11.2013р. Обсяг необхідної допомоги визначається після проведення оцінки з використанням стандартної процедури, затвердженої в державних стандартах домашньої опіки.

Зі співробітниками проекту можна зв'язатися за телефоном: +38 (050) 477-30-10

напрямки дії проекту
команда

партнери

Німецька асоціація "Карітас" (Німецька асоціація "Карітас") була заснована в 1897 році. Це послужило початком для всіх інших організацій "Карітас" по всьому світу. У 1916 році католицька єпископська конференція Німеччини офіційно оголосила її соціальним крилом Католицької Церкви в Німеччині.

Соціальну роботу Карітасу в Німеччині організовує та координує 27 єпархіальних організацій Карітасу, керуючись штаб-квартирою у місті Фрайбург. Карітас налічує понад півмільйона співробітників у Німеччині та близько півмільйона добровольців. Міжнародний відділ Карітас Німеччини працює з персоналом близько 70 чоловік.