отримати допомогу
Проект "Домашня опіка для ВПО на Західній Україні" орієнтований на надання послуг з догляду вдома для найбільш уразливих груп ВПО (внутрішньо переміщених осіб), які проживають в Одесі з подальшою адаптацією до потреб ВПО та їх кращої адаптації до життя в нових спільнотах.

Комплекс послуг Домашньої опіки:
  • Догляд за тілом і гігієна (догляд за волоссям (стрижка / миття), купання, ранкова гігієна тіла, заміна натільної та постільної білизни, мобілізація, допомога під час годування, супровід на прогулянки, гоління, догляд за нігтями на руках і ногах, т.д.).
  • Медичні  послуги (контроль за прийомом ліків згідно з рецептами лікаря, рекомендаціями лікаря (масаж, протирання, заміна бандажа, фізіотерапія, вправи, допомога у використанні спеціального обладнання і т.д.).
  • Допомога ведення домашнього господарства. Внаслідок того, що більшість клієнтів дуже слабкі або хворі, співробітники центру також роблять прибирання в будинку, перуть постільні речі та одяг по мірі необхідності, готують їжу, незначний ремонт одягу та побутової техніки і меблів. У деяких випадках працівники центрів допомагають клієнтам у заповненні документації для державних установ, оплаті рахунків (значення допомоги в процесі, не надання коштів для оплати) і допомога в оформлені документів для отримання засобів реабілітації.
  • Інше: юридична консультація, духовна підтримка (сповідь, спілкування зі священником, а також емоційна підтримка), влаштовуючи зустрічі з лікарями і транспортуючи клієнтів в лікарню або клініку; забезпечення рекреаційної допомоги, т.д.
Період дії проекту: 01.01.2018р.-31.12.2019р.

Послуги надаються відповідно до державного Стандарту Домашньої опіки, схваленого Міністерством Соціальної Політики України (наказ 760 від 13.11.2013). Обсяг необхідної допомоги буде визначений після оцінки з використанням стандартної процедури, затвердженої в державних стандартах домашньої опіки.

Зі співробітниками проекту можна зв'язатися за телефоном: +38 (050) 477-30-10
Листопад 2018