Марафон «Laufwunder», 25 травня 2019
отримати допомогу
Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» реалізує в Одесі проект «Національна мережа центрів для дітей та сімей», який  є частиною всеукраїнської мережі центрів для дітей та сімей, присутньої у 20 містах України, вже понад 10 років працює із вразливими групами населення і за рік обслуговує близько 200 дітей із вище перерахованих категорій в рамках дитячих центрів, де діти мають можливість всебічно розвиватися – навчатися, спілкуватися та заводити нових друзів, працювати в команді, розвивати уяву та творчі здібності, втілювати свої ідеї тощо.

Тож  цього року «Карітас Одеси УГКЦ» запрошує дітей та молодь Одеси та області приєднатися благодійного марафону під назвою «Laufwunder» («Дивовижний пробіг»), який водночас проходитиме в Австрії, аби підтримати діяльність  дитячих центрів та забезпечити необхідною підтримкою тих дітей, які їх відвідують.

Захід відбудеться у суботу 25 травня 2019 року.
Місце проведення марафону: парк ім.Тараса Шевченка.
Довжина пробігу: приблизно 1 км.
Час проведення: 10-00 – 14-00.
У програмі заходу: проведення пробігу, розіграш призів між учасниками марафону, ігри, пригощання.

До участі запрошуються діти віком 12-17 років усіх шкіл міста.
Прогнозована кількість учасників: 150 – 200 дітей.
Реєстрація за посиланням (або в кінці цієї публікації).

Уже 12 років поспіль Молодий Карітас (YoungCaritas), як частина Карітасу Австрії, проводить марафон під назвою «Laufwunder», або «Дивовижний пробіг», в якому беруть участь переважно діти та молодь від 4 до 19 років. Мета заходу полягає в тому, щоб привернути увагу громадськості до потреб людей, а особливо дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах і з якими працює Карітас в Австрії та за кордоном, та зібрати необхідну суму для подальшого обслуговування цих людей в центрах Карітасу.

У 2018 році  6 848 дітей та молодих людей з 68 шкіл та 22 дитячих садків Відня та південної Австрії взяли участь у марафоні. В результаті було зібрано пожертви на суму більше 181 000 євро. Діти та молодь не просто чудово провели час та зміцнили своє здоров’я завдяки бігу та перебуванню на свіжому повітрі, але й доєдналися до соціально важливої та доброї справи – допомоги тим, хто цього потребує найбільше.

Цього року марафон «LaufWunder» в Австрії буде присвячений допомозі дітям та сім’ям із числа кризових в Україні. Це і малозабезпечені, і неповні сім’ї, багатодітні, внутрішньо переміщені особи, діти учасників АТО або загиблих, діти з хронічними захворюваннями тощо. Діти, які виховуються в таких сім’ях, зазвичай не мають достатніх умов та належного догляду, необхідного для їхнього розвитку та навчання,  часто стають жертвами цькування або насильства, «не встигають» в школі або не мають мотивації до навчання. Даним дітям бракує соціальних навичок, необхідних для майбутнього життя, через низький матеріальний стан обмежені в можливостях відпочинку та розвитку.

Відео,як відбувається марафон в Австрії, за посиланням: https://youtu.be/nAElPd_PTkI

Ми закликаємо і тебе взяти участь!
На тебе чекають розваги, призи і багато іншого!

Світлана Колодчин, керівник проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей»
тел.: 050 522 12 98,  048 704 00 45
e-mail: caritasodessa@ukr.net

Кожна людина, компанія або організація може підтримати дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та долучитися до збору коштів для подальшого соціально-психологічного та педагогічного супроводу цих дітей в дитячих центрах Карітасу.

Потрібно перейти по QR-коду або за посиланням, вибравши призначення платежу "Благодійна пожертва на статутну діяльність, марафон «Laufwunder»"