отримати допомогу
Проект «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» створений для підтримки самозайнятості та мікропідприємництва вну-трішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевих мешканців Одеської області.

Реалізація проекту здійснюється Міжнародною організацією з міграції за фінансування Уряду Німеччини через німецький Банк Розвитку KfW. Виконавчим партнером є Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ».

Для реєстрації у проекті необхідно звернутися до представників Карітасу за адресою: м. Одеса, вул. Пантелеймонівська, 88/1, оф. №407,  попередньо узгодивши час зустрічі за телефоном: 095-295-77-32  чи заповнити попередню анкету реєстрації.

Проектом передбачено:
  • дводенні тренінги із самозайнятості для тих, хто вже розпочав або хоче розпочати власний бізнес;
  • дводенні тренінги із мікропідприємництва для ФОП та власників  юридичних осіб з числа малого бізнесу – товариств з обмеженою відповідальністю, приватних підприємств, фермерських господарств, тощо, зареєстрованих до 01.01.2017 року.
Після успішного проходження тренінгу, кожному учаснику буде надано експертну допомогу із написанням бізнес-плану. У разі успішного захисту бізнес-плану перед комісією МОМ, учасники отримають гранти на започаткування або розширення власної справи: до €650 за напрямом самозайнятість та до €2,500 за напрямом мікропідприємництво.

Гранти не видаються готівкою, а полягають у закупівлі обладнання, інструментів, меблів то-що. У рамках проекту не фінансується: оренда приміщень чи обладнання; купівля вживаного обладнання чи транспортних засобів; послуги (юридичні, зі створення реклами, інтернет-сайтів тощо); купівля тварин чи саджанців.

Телефон співробітника проекта: 095-295-77-32
напрямки дії проекту
Серпень 2018
ПнВтСрЧтПтСбНд
події ×
16 Серпня
У цей день немає подій
всi новини
команда

партнери
Заснована в 1951 році, МОМ є провідною міжурядовою організацією в галузі міграції, що тісно співпрацює з урядовими, міжурядовими та неурядовими партнерами. 2016 року МОМ долучилася до системи ООН в якості Агентства ООН із питань міграції.
Сьогодні до її складу входить 166 країн та 8 країн мають статус спостерігачів, вона також має представництва у понад 100 країнах світу. Діяльність МОМ спрямована на забезпечення врегульованого та гуманного управління міграцією, міжнародного партнерства у вирішенні міграційних питань,  допомогу в пошуку практичних рішень міграційних проблем, а також на надання гуманітарної підтримки мігрантам, які її потребують, включно з біженцями та внутрішньо переміщеними особами.
Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував статут організації.
KfW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau — Кредитна Установа для Відбудови) — німецький державний банк розвитку зі штаб-квартирою у Франкфурт-на-Майні. Заснований у 1948 році як складова частина Плану Маршалла. Сьогодні KfW є третім за величиною активів банком ФРН. За дорученням німецького уряду банк фінансує програми розвитку у всьому світі, є одним із провідних банків розвитку у світі.
З 2002 по 2014 рік близько 270 млн. євро було надано Україні на проекти з розвитку фінансової системи, забезпечення електроенергією, комунального водозабезпечення та водовідведення, соціальної інфраструктури в громадах, а також захисту навколишнього середовища.