2018-03-17
Квіллінг до початку весни
Рукоділля завжди було модним і популярним заняттям. Видів рукоділля величезна кількість, тому кожна людина може проявити або відкрити свій талант в одному з них. Процес створення корисних і гарних речей своїми руками дарує багато позитивних емоцій, піднімає настрій і дарує заряд бадьорості.

Цієї суботи дітки Центру дитячого розвитку з захопленням робили букет весінніх квітів, кожна дитина робила їх так, як бачила. Це заняття має назву квіллінг.

Квіллінг є одним з останніх модних напрямів в рукоділлі, який вже підкорив серця мільйонів дітей і дорослих. Для дітей цей вид занять має не тільки розважальний характер, але і несе в собі величезну користь. Так як працюючи з дрібними деталями, добре розвивається дрібна моторика рук, що дуже важливо для розвитку дитини в цілому. Крім цього добре тренується вміння концентрувати увагу.

Слово квіллінг прийшло в українську мову з англійської: quilling походить від слова quill, що в перекладі означає «перо птиці». Альтернативними назвами цього виду рукоділля також служать такі слова як «бумагокручення» і «паперова філігрань».

Історія виникнення цього виду рукоділля дуже цікава і сягає своїм корінням глибоко в минуле. Вперше заговорили про нього в 14- початку 15 століття в Європі, а перші творці прикрас в цій техніці були монахи. Саме вони робили дуже гарні медальйони, закручуючи позолочений папір на кінчику пташиного пір'я. Ось так і з'явилася назва «квіллінг».