2017-11-03
Семінар "Подолання стресу методами саморегуляції", 03.11.2017

Про захід:

За останні роки надто зріс темп життя. Разом з цим збільшилось психоемоційне навантаження на нервову систему людини відповідно до індивідуальних особливостей психіки та типу вищої нервової діяльності. Кожна людина намагається встигнути адаптуватись до сучасного технічного прогресу, інформаційного перевантаження, соціальних, політичних, екологічних умов. Саме в такому темпі і з'являється такий стан людини, як стрес.

Як "говорить" Вікіпедія: "Стрес (від англ. stress — напруга, тиск) — неспецифічна реакція організму у відповідь на дуже сильну дію (подразник) зовні, яка перевищує норму, а також відповідна реакція нервової системи."

Як боротися зі стресом методом саморегуляції ви дізнаєтеся на семінарі 3 листопада в приміщенні СОУП Ізмаил/Caritas Odessa UGCC. Семінар проводить Родіон Решетніков - практикуючий психолог, менеджер по роботі з клієнтами проекту "Тривалий економічний підйом для миру".

Програма семінару:
11:00 – 11:15   Ознайомлення учасників семінару з діяльністю БФ «Карітас Одеса УГКЦ» та проекту "ТЕПМ".
11:15 – 11:45 Причини виникнення стресу та пригніченості.
11:45 – 12:00 Релаксаційна вправа.
12:00 – 12:20 Кава-брейк.
12:20 – 12:40 Звички, які нас пригнічують. Медитація усвідомленістю, як інструмент для профілак-тики стресу.
12:40 – 12:50 Трихвилинна медитація.
12:50 – 13:00 Завершення семінару.

Звіт:

Учасниками стали: студенти ІДГУ, студенти Ізмаїльського медичного училища, учні Ізмаїльського вищого професійного училища і учні Ізмаїльського центру ПТО.
В першій частині семінару учасників ознайомили з діяльністю БФ «Карітас Одеса УГКЦ» та проекту "ТЕПМ" і розповіли про причини виникнення стресу та пригніченості. Після кава – брейку психолог розповів про звички, які нас пригнічують та медитацію усвідомленістю, як інструмент для профілактики стресу та запросив всіх прийняти участь у трихвилинної медитації.
Також студенти робили релаксаційні вправи, застосовували свої компетенції, щоб знайти рішення для міждисциплінарних завдань, навчалися працювати в командах, що складаються з членів з різним досвідом та знаннями. Учасники розвивали навички спільної роботи шляхом вирішення різних проблем, які можуть виникнути під час роботи над проектами, шляхом обміну їх виразами та емоціями, а також шляхом особистих роздумів та відгуків.

На завершення семінару всі учасники заповнили анкети для допомоги у працевлаштуванні та пройшли психологічне тестування для виявлення сильних і слабких сторін особистості.