2017-11-18
Випускний вечір учасників програми Прискорення 1.0, 18.11.2017
18 листопада 2017 року о 18:00 в Impact Hub Odesa відбувся випускний вечір для учасників першої навчальної програми Прискорення проекту «ТЕПМ» і оголошення переможців, які отримають гранти по 80 000 гривень кожний. Всім учасникам програми вручать сертифікати про проходження курсу.

Мета програми Прискорення — проведення навчання для покращення підприємницьких навичків власників бізнесу з числа переселенців та місцевого населення Одеської області, а також економічний розвиток регіону. Подібна програма проводиться в Одесі вперше.
Програма Прискорення діє завдяки фінансовій підтримці Austrian Development Cooperation і реалізується Благодійним фондом «Карітас Одеса УГКЦ» в рамках проекту «ТЕПМ» («Тривалий економічний підйом для миру»). Фінансові гранти надає Міжнародний благодійний фонд «Карітас України». Навчальний курс проводять експерти з «Львівської Бізнес-школи».

Протягом півтора місяця учасники програми Прискорення 1.0 проходили курс навчання. Фінальним етапом програми став захист учасниками своїх бізнес-проектів перед незалежною комісією. Найкращих 4 проекти отримають фінансові гранти у загальному обсязі 320 000 гривень.

Дата заходу: 18 листопада, 18:00, 2-й поверх, зал Амстердам
Місце: Impact Hub Odesa, вул. Грецька, 1а

Учасники, чиї проекти стали кращими і отримають грант:
  • Ірина Лазарєва (Луганськ) - логопед вищої категорії, керівник центру корекційно-розвиваючої та психолого-педагогічної роботи «Городок мови».
Центр проводить: логопедичні та корекційно-розвиваючі заняття, психологічне консультування, розвиток творчих і комунікативних здібностей дітей, підлітків і дорослих.
Для акселерації бізнесу їй необхідно: обладнання для сенсорної інтеграції, елементи м'якої розвиваючої, оргтехніка, ігри і посібники.
  • Медведєва Алла (Луганськ) - її підприємство це Майстерня з ремонту та пошиття одягу, сумок, чохлів «Будинок побуту по-Одеські».
Для акселерації бізнесу їй необхідне додаткове обладнання, за допомогою якого вона зможе розширити асортимент своїх послуг і брати в роботу такі замовлення, від яких їй раніше доводилося відмовлятися.
  • Наталія Григорєва (Донецьк) - гранола, десерти на основі протеїну, солодка і солона випічка, яке виробляється під торговою маркою «Злачно».
Для акселерації необхідна побутова техніка для збільшення потужностей виробництва.
  • Лозюк Павло (Донецьк) - виробництво об'ємних фігур, архітектурних і декоративних елементів на основі пінополістиролу з покриттям і сервісом по фасадним роботам «Будекспрес».
Для акселерації йому необхідні: верстат фрезерний з 3D різкою, дробарка для подрібнення та подальшої утилізації відходів, піч для сушіння виробів. За допомогою цього обладнання Павло зможе збільшити обсяги, якість і асортимент виробництва.

За допомогою грантових коштів наші переможці зможуть не тільки розширити свій бізнес, а й створити нові робочі місця, а також збільшать прибуток підприємства майже в два рази за наступний рік роботи.

Як відбувалась нагорода учасників програми Прискорення 1.0 дивіться на фото нижче.