Карiтас

Благодійний фонд "Карітас Одеса УГКЦ" зареєстрований і розпочав свою діяльність в місті Одеса у серпні 2005 року. Він є структурним підрозділом Міжнародного Благодійного фонду "Карітас України", який працює у тісній співпраці з МБФ "Карітас Європи" та "Карітас Інтернаціональний" з 1994 року.

За 12 років в Україні було створено мережу центрів "Домашньої опіки" на базі зареєстрованих Благодійних фондів "Карітасу" Львова, Тернополя, Івано-Франківська , Києва, Донецька і інших міст. Ці центри обслуговують одиноких людей похилого віку, інвалідів, калік, соціально незахищених осіб, надаючи їм відповідні медичні, опікунчі, психолого-соціальні послуги. Ставши пацієнтами "Карітасу", сотні людей відчули доброту та милосердя, які не знають кордонів, та реальне покращення свого життя.

Місією "Карітасу Одеса УГКЦ" є розвиток традицій доброчинної діяльності та здійснення соціальної роботи, виходячи із християнських морально-етичних цінностей.

Метою "Карітасу Одеса УГКЦ" є розробка та впровадження програм для забезпечення соціальної допомоги та підтримки найбільш потребуючого населення України незалежно від національної приналежності чи віросповідання.

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» є переможцем всеукраїнського конкурсу грантів «Врятуймо добру людину!», проведеного Фундацією імені князів-благодійників Острозьких у рамках програми «Банк добрих справ», ініційованої АБ «Укргазбанк».