Карiтас

Благодійний фонд “Карітас Одеса УГКЦ” був заснований у 2005 році і входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі.

Мережа Карітас у світі має понад 115-річну історію і об’єднує 165 національних організацій, з 200 країн світу, з персоналом у декілька мільйонів співробітників та волонтерів. Слово “Сaritas” означає воднораз любов і милосердя, співчуття та благодійність.

Карітас - це допомога потребуючим незалежно від віросповідання, соціального становища, етнічного походження, статі чи віку. Наразі робота Карітасу в Одесі сфокусована на 4 напрямках: охорона здоров’я; допомога кризовим дітям, молоді та сім’ям; соціальні проблеми міграції; робота із наслідками гуманітарної кризи. Протягом 12 років ми опікуємося одинокими людьми похилого віку в програмі “Домашній догляд”, надаємо підтримку ВІЛ-інфікованим дорослим та дітям. З 2009 року займаємося протидією торгівлі людьми та реінтеграцією постраждалих від цього злочину. За останні три роки ми допомогли більше ніш 5000 внутрішньо-переміщених осіб. Іншими словами ми допомагаємо людям, що знаходяться у потребі. За час нашого існування десятки тисяч потребуючих в Одесі отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу завдяки нашій роботі. Окрім того ми ведемо активну просвітницьку діяльність, що дає змогу не тільки працювати із наслідками, але й попереджати поширення проблем у нашому суспільстві.

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» є переможцем всеукраїнського конкурсу грантів «Врятуймо добру людину!», проведеного Фундацією імені князів-благодійників Острозьких у рамках програми «Банк добрих справ», ініційованої АБ «Укргазбанк».