Масштабування бізнесу в Південному регіоні
Увага!
Змінення (пом'якшення) умов участі в грантовій програмі на 5000 євро!
Нові критерії відбору учасників:
  1. Безперервна операційна діяльність та офіційна реєстрація бізнесу протягом останнього року;
  2. Заявник має бути зареєстрованим як ФОП або володіти офіційно зареєстрованою компанією (ТОВ або іншого типу). Перевага віддаватиметься компаніям, 100% прав власності на які належать заявнику. Водночас, допускається також спів-власність, але при цьому частка власності заявника повинна бути не менше 50%. Інша частка прав власності повинна належати особі чи особам, які відповідають критеріям уразливості. Якщо компанія належить членам одного домогосподарства, це також допускається. У будь-якому разі, заявник повинен бути безпосередньо залучений до бізнесу та керування ним.
  3. Фізичне розташування в орендованому / власному виробничому чи офісному приміщенні протягом принаймні одного року, що має бути підтверджено відповідним договором оренди або актом на право власності на приміщення;
  4. Категорії бізнесів: виробництво, сільське господарство, послуги, торгівля (роздрібна та оптова);
  5. Кількість офіційно працевлаштованих найманих працівників – не менше одного; трудові угоди мають бути заключенні не менш ніж за шість місяців до подання заявки на участь у програмі. Внаслідок участі у програмі та одержання гранту бенефіціар зобов’язується офіційно найняти щонайменше одного працівника;
  6. Річний валовий дохід (обсяг продажів) не менше ніж 300 000 гривень, що має бути підтверджено у податковій декларації за 2018 рік або іншим документальним чином.
__________________________________

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» в рамках проекту Міжнародної організації з міграції (МОМ) «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні», який фінансується Федеративною Республікою Німеччина, продовжує набір зацікавлених підприємців до участі у тренінгах з масштабування власного бізнесу.

До подання заявок на участь у тренінгах запрошуються особи із числа внутрішньо переміщених осіб та членів місцевих громад, жінки та чоловіки, віком від 18 до 60 років, бізнес яких відповідає наступним критеріям:

1) Безперервна операційна діяльність та офіційна реєстрація бізнесу протягом 12 міс;
2) Заявник має бути зареєстрованим як ФОП або володіти офіційно зареєстрованою компанією (ТОВ або іншого типу). Перевага віддаватиметься компаніям, 100% прав власності на які належать заявнику. Водночас, допускається також співвласність, але при цьому частка власності заявника повинна бути не менше 50%. Інша частка прав власності повинна належати особі чи особам, які відповідають критеріям уразливості (ВПО, людина з інвалідністю, батько-одинак, матір-одиначка, багатодітна сім’я, інші). Якщо компанія належить членам одного домогосподарства, це також допускається. У будь-якому разі, заявник повинен бути безпосередньо залучений до бізнесу та керування ним.
3) Фізичне розташування в орендованому / власному виробничому чи офісному приміщенні протягом принаймні одного року, що має бути підтверджено відповідним договором оренди або актом на право власності на приміщення;
4) Категорії бізнесів: виробництво, сільське господарство, послуги (окрім роздрібної та оптової торгівлі);
5) Кількість офіційно працевлаштованих найманих працівників – не менше чотирьох; трудові угоди мають бути заключенні не менш ніж за шість місяців до подання заявки на участь у програмі;
6) Річний валовий дохід (обсяг продажів) не менше ніж 1 000 000 гривень, що має бути підтверджено у податковій декларації за останні 12 міс. або іншим документальним чином.

Розмір грантової допомоги у вигляді профільного обладнання у разі успішного захисту бізнес-планів – до 5 000 євро.

В рамках програми допускається участь осіб, які не отримували гранти від МОМ останні 24 місяці.

Передбачається, що тренінги будуть проходити за регіональним принципом (по одному тренінгу у Західному, Центральному, Південному та Східному регіонах України).

Для реєстрації необхідно звернутися за адресом:
м. Одеса, вул. Пантелеймонівська, 88/1, оф. №407, попередньо узгодивши час зустрічі за телефоном: 095-295-77-32 (31).

При собі мати оригінали документів:
 паспорт та ІНН;
 довідку ВПО;
 реєстраційні документи на підприємницьку діяльність;
 договір оренди або акт на право власності на приміщення;
 трудові угоди на працівників або бланк працевлаштованих робітників;
 документ, що підтверджує річний валових дохід (обсяг продажів).