Профілактика поширення ВІЛ / СНІДу

Профілактика поширення ВІЛ / СНІДу шляхом підвищення обізнаності та інформованості молодих людей і поліпшення доступу до діагностики та консультацій в Одеській області.

Цільова група: школярі, студенти, молодь, загальне населення Одеси  та області

Основні заходи:

1)    тренінги і семінари у вищих, середніх спеціальних навчальних закладах і в школах на тему «Профілактика поширення  ВІЛ/СНІДу. Стигма ». Метою є актуалізація знань дітей з проблематики ВІЛ/СНІДу (перебіг хвороби, шляхи передачі, лікування), надання повної та достовірної інформації по даній темі, вироблення алгоритму безпечної поведінки. формування відповідального ставлення до власного здоров'я.

2)    Інформування молоді про можливість  тестування на ВІЛ/СНІД та мотивація до проходження тесту.

3)    Розповсюдження інформаційних матеріалів з номерами гарячої лінії з питань ВІЛ/СНІДу, телефонами та адресами організацій, які зможуть надати допомогу та підтримку в разі позитивного результату.

4)    Проведення акцій, присвячених  Дню померлих від СНІДу, Всесвітньго дня боротьби зі СНІДом, на яких  співробітники поширюють інформацію по данній проблемі, мотивують людей проходити тестування на ВІЛ.

5)    До- та після- тестове консультування на  ВІЛ/СНІД.

6)    Адвокація проблем людей, які живуть з ВІЛ, лобіювання їх інтересів перед органами влади і т.д.