Відкриття бізнесу
Програми інкубатори тривають від 5 до 7 тижнів кожна, й призначені для підприємців-початківців. Для обраних бенефіціарів тренінги для малих груп будуть проводитися в трьох цільових містах (Одеса, Білгород-Дністровський та Ізмаїл). Тренінги проводяться експертами, й розмір груп дозволяє тренерам контролювати напряму. Основними темами, що розглядаються в програмі-інкубаторі, є:

1. Мотивація та знайомство: обговорення програми, її основних частин, знайомство з учасниками та вчителями. Презентація попередніх учасників таких же /подібних програм.
  2. Планування: запуск власних проектів та програм (стратегія "Блакитних океанів", стратегічний макет, основи планування). Створення перших бізнес-планів з можливістю консультацій у експертів. Презентації проектів з подальшими рекомендаціями.
  3. Правові аспекти бізнесу та бухгалтерського обліку (2 сесії та персональні консультації. Також включені презентація надання грантів, вимоги та обмеження). Головний результат кластеру – розробка особистого фінансового плану.
  4. Маркетинг та робота з клієнтами (загальна презентація про маркетинг, збут, торгівлю через Інтернет та персональні консультації). Головний результат кластеру – розробка маркетингової частини проекту з подальшою презентацією.
  5. Управління персоналом. Лекція з юридичної та бухгалтерської реєстрації працівників. Лекція з формування колективу (team building), мотивації працівників.
  6. Підготовка презентації (юридичні та фінансові консультації, відповіді на поширені запитання; розповідь, візуальна презентація; факультативно; спеціальні лекції, що базуються на конкретних потребах групи та/або ‘креш-тести’ проектів учасників.
  7. Презентація та захист проекту (підготовка документів, презентація перед експертною виборчою комісією, рішення виборчої комісії).
Слід зазначити, що основними умовами участі у проекті є:

-   Українське громадянство, та проживання в Одеському регіоні;

-  Наявність оригіналів наступних документів: паспорт, ІПНФО, довідка ВПО (за наявністю);

-   Вік учасника від 18 до 65;

-  Обов’язкова заповнена реєстраційна анкета кандидата до участі в програмі;

-   Відсутність у заявника юридичної реєстрації бізнесу;

-   Бажання та можливість відвідувати заняття;

По результатам захисту незалежною комісією будуть обрані найкращі бізнес-проекти випускників навчальних програм, які отримають гранти на відкриття бізнесу - до 30 000 гривень. Умови отримання грантових коштів:

Основні положення:

1.    Грант можуть отримати учасники, які надали свої випускні проекти на розгляд незалежної комісії.

2.    Комісія приймає рішення шляхом таємного голосування, результати якого оскарженню не підлягають.

3.    Критерії оцінки проектів наступні:

-     обґрунтування і реалістичність проекту;

-     особистий внесок учасника (наприклад, власні фінансові вкладення, рівень опрацювання аналізу ринку / ціни, облік ризиків, конкуренти, партнери і т.п.);

-     екологічність проекту / соціальна складова;

-     можливість розпочати діяльність з моменту отримання гранту;

-     строки окупності бізнесу та його конкурентоздатність і життєздатність;

-     здатність до розширення / масштабування бізнесу у майбутньому;

*    Додаткові бали можуть отримати проекти, які відносяться до одного з секторів бізнесу: ІТ / торгівля через Інтернет; сільське господарство; туризм; соціальне підприємництво.

4.    Вартість обладнання в гривнях не повинна бути нижче, ніж 30 000 грн. Різницю між вказаною у випускному проекті необхідною сумою та сумою гранту учасник повинен компенсувати за власний рахунок;

5.    Якщо загальна сума витрат становить менше 30000 грн, переможець повинен повернути невикористані кошти на рахунок МБФ «Карітас України»;

6.    Гранти будуть розподілені наступним чином:

-     незалежна конкурсна комісія шляхом рейтингового оцінювання виявить переможців;

-     переможець отримає 30 000 грн. на закупівлю основних фондів;

-     інші учасники отримають сертифікат про проходження навчання;

7.    Грант надається тільки для закупівлі обладнання, техніки та інших основних засобів (за винятком нерухомості і автотранспортних засобів);

8.    Кожна одиниця витрат повинна бути чітко обґрунтованою;

9.    Одразу після оголошення результатів, для отримання гранту переможці повинні виконати наступні дії:

-     написати заяву на отримання благодійної пожертви;

-     згідно з умовами договору зареєструвати себе як ФОП;

-     відкрити банківський рахунок на ФОП;

-     зробити виписку з банку про наявність цього рахунку з реквізитами та відсутністю заборгованості;

-     представити  копії реєстраційних документів та календарний план роботи ФОП на 1 рік

-     надати перелік необхідного обладнання;

-     отримати від постачальників рахунки-фактури на ФОП;

-     підписати угоду з МБФ «Карітас України» щодо умов отримання грантових коштів.

10. Одержувач гранту самостійно несе всі податкові та операційні витрати, що виникають у зв'язку з отриманням гранту (комісія на наложлений платіж, доставка та ін.).

Також є можливість взяти участь у національному обміні бізнес-візитами підприємців-переможців з інкубаційних програм з подібними успішними бізнесами в Україні.

Бажаєте розпочати власний бізнес?
Заповніть анкету за посиланням:

https://goo.gl/8okYjv (м.Одеса)
https://goo.gl/RU48J5 (м.Ізмаїл)